Från utbildning till yrkeslivet

Måndagen den 14 november 2022

MORGONSOFFAN & INVIGNING VÄXJÖ

TID: 8.30-9.00

PLATS: Online, livesändning

PROGRAM: Vi hälsar dagen och Digitala veckan välkommen med besök av Josefine Wilson, Maker tour och Mot nya höjder, Region Kronoberg. Oskar Lövsveden, UptiltWebb och Systemutveckling. Anders Sandwang, Avalon InnovationUtveckling och Innovation, Elin Gunnarsson, Linnéuniversitetet – Instutionen för samhällsstudier  och Ana Andric, näringspolitisk expert TechSverige, som inviger veckan. Vi samtalar kring de vägval som vi står inför från utbildning till yrkeslivet och hur vi vuxna kan stötta våra tjejer och killar att fortsätta att vara nyfikna och intresserade av teknik.

Zoom möteslänk

Meeting ID: 843 9908 6497
Passcode: 089440

MODERATOR

Cecilia Lindh, Visma Spcs Växjö

 

DIGITAL KOMPETENS OCH SPETSKOMPETENS – En roadmap för vägen framåt

TID: 10.00-11.00

PLATS: Lokal Curie, Växjö Linnaeus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö

PROGRAM: Vill du höra förslag på aktiviteter och initiativ för att främja digital kompetens och spetskompetens?  Då är du varmt välkommen att komma och lyssna på lanseringen av vår roadmap.

Inom projektet Digital kompetens och spetskompetens i Kronoberg har 215 små och medelstora företag från olika branscher intervjuats med syftet att kartlägga deras digitala kompetensbehov. Resultaten har sedan validerats och förankrats med offentliga aktörer, främjare och utbildningsanordnare, och nu har det blivit dags att presentera det vi ser som vägen framåt för att bemöta företagens behov av digital kompetens och spetskompetens.

Projektet Digital kompetens och spetskompetens i Kronoberg finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Kronoberg.

Mer information om projektet

Anmälan

TELL ME YOUR IDEA

TID: 12.00-13.00

PLATS: Linnéuniversitetet, Växjö

PROGRAM: Varje år arrangerar Drivhuset och Linnéuniversitetet Global Entrepreneurship Week. Genom inspirerande aktiviteter lyfter vi forskning samt praktiska exempel inom vårt favoritämne entreprenörskap under en hel vecka.

En av aktiviteterna är vernissagen Tell me your Idea där du kan ta del av 20 studentföretag och deras helt olika entreprenöriella resor. Några av entreprenörerna kommer även att vara på plats som du har möjlighet att prata med.

ANMÄLAN: Läs mer

Anmälningsformulär

Vi bidrar till ökad kompetensförsörjning inom Tech

Digitala veckan är delvis finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden