Branschens framtid

Fredag den 18 november 2022

MORGONSOFFAN VÄXJÖ

TID: 8.30-9.00

PLATS: Online, livesändning

PROGRAM: Vi hälsar dagen och dagens tema – Branschens framtid välkommen med besök och samtal mellan Rune Eide, Tietoevry – Digitalt tjänste- och programvaruföretag. Anton Stenbeck, Nimblr – Molnbaserade IT-säkerhetsutbildningar. Gunilla Åström, Campus Ljungby och Bennie Forss, Zenta – Digitaliseringsbyrå. Vi pratar om branschens framtid, sådant som vi ser komma och vad vi tror ska komma. 

Zoom möteslänk

Meeting ID: 843 9908 6497
Passcode: 089440

MODERATOR

Cecilia Lindh, Visma Spcs Växjö

WORKSHOP MED NIMBLR – CYBERSÄKERHET, EN FRÅGA OM MÄNNISKOR

TID: 9.30-11:00

PLATS: Växjö Linnaeus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö

PROGRAM: I ett digitalt samhälle kommer vår största hotbild vara digital. Vilken roll spelar då individen i vårt säkerhetsarbete och vad kan vi som företagare göra för att omvandla vår traditionellt största risk till en resurs i detta arbete?

En workshop som problematiserar och väcker diskussion kring hur bedragare på olika sätt utnyttjar människan bakom skärmen att gå hackarens ärende.

Vi får exempel från verkligheten på hur bedrägerier kan se ut och vad man som användare bör vara uppmärksam på. Vidare får vi lära oss hur intelligent och dynamisk träning kan se ut för att stärka användarnas motståndskraft.

FÖRELÄSARE OCH FACILITATOR: Anton Stenbeck, Head of Sales, Nimblr

ANMÄLAN: Ingen kostnad med anmälan krävs

Digitala Affärer – cyberhoten mot din digitala affärsverksamhet

SEMINARIUM MED TRUESEC

TID: 10.00-11.00

PLATS: Kalmar Science Park, Bredbandet 1, Kalmar

PROGRAM: Föreläsningen kommer att utgå ifrån hur landskapet för cyberhot ser ut idag, utifrån den vy, insyn och erfarenhet som Truesec har genom sitt arbete med att utreda och analysera cyberintrång och ransomware mot Nordiska verksamheter. 

FÖRELÄSARE: Mikael Lagström, Senior Cyber Security Advisor, Truesec

ANMÄLAN: Läs mer och anmäl

DIGIBRUNCH – DIGITALA TVILLINGEN MOT MOBBING

TID: 11.15-13.00

PLATS: Växjö Linnaeus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö samt online

PROGRAM: Ett prevent AI-verktyg för en tryggare skola utan mobbing.

Den Digitala Tvillingen mot mobbing är en världsunik simuleringsmodell av den svenska skolan. Ett projekt mellan Friends, Tietoevry och Örebro Universitet.

Genom att samla in stora mängder data kan vi simulera en svensk skolklass, och sedan testa olika åtgärder för att förutse en åtgärds effekt. Med hjälp av den Digitala Tvillingen mot mobbning kan vi exempelvis få svar på vad som händer om en klass med hög frånvaro får en förändrad klassrumsmiljö. Eller hur rasterna påverkas om man gör ändringar på skolgården. Eller vad som händer om vi anställer ytterligare en skolkurator eller skolsyster.

FÖRELÄSARE OCH FACILITATOR: Rune Eide, Senior Business Developer, Tietoevry

ANMÄLAN: Information och anmälan

Open Innovation Challenge

PRISUTDELNING OPEN INNOVATION CHALLENGE

TID: 15.00-15.30 Aktiviteten startade för 24h sedan torsdagen den 17 november

PLATS: Kalmar Science Park, Bredbandet 1, Kalmar

PROGRAM: Tävlingen för dig som student. En tävling i lag om att utveckla produkter eller tjänster som kan bidra till effektivare energiförbrukning.

Kalmar Kommunkoncern är en stor aktör i länet med många verksamheter och anställda. Utifrån samhällsuppdraget att erbjuda tjänster till kommuninvånarna med hög kvalitet baserat på invånarnas krav och behov samt ökade kostnader, krävs nya innovativa sätt att se över energiförbrukningen, synnerhet under rådande energikris. ​Baserat på Kalmar Kommuns energibehov just nu, är uppdraget att hitta nya innovativa sätt, produkter eller tjänster som kan effektivisera energiförbrukningen och skapa ökad samhällsnytta.​

Uppdragsgivare är Kalmar Kommun med stöd från Kalmar Energi.

ANMÄLAN: Läs mer och anmäl

Vi bidrar till ökad kompetensförsörjning inom Tech

Digitala veckan är delvis finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden